Cannot run ArmorPaint_04 win64 - What does this error message mean?


#1

Hello,
I tried running ArmorPaint.exe in ArmorPaint_04 win64/ArmorPaint by double-clicking it but an error window appeared and said
“Unknown Windows error, return value was 0x80070490”
Does someone know what this means?

OS:Windows 10 Home
Processor: Intel Core i5-4460 CPU 3.20Ghz
RAM: 8.00GB
System: 64bit x64 base processor
Graphics card: Quadro K620


#2

Hm, first time seeing this. Specs look perfectly fine. Google hints that 0x80070490 is file corruption, but that should not be the case.

Could you please check if you get the same error running Armory twin-stick demo? You can get it from download page, direct link here.

Sometimes there are also issues with VC++ Redistributable 2015 but this looks different. Do you have any other machine to test, just to see if it runs there?


#3

Hi lubos, thank you for your reply.
I got “armory_demo_win64.zpi” from the direct link and expanded it, then tried running “game.exe” in “armory_demo” folder.
A blank window “game” appeared then immediately disappeared. Nothing happened other than it.
I have no other Windows PC available now but I’ll test this when I have a chance.


#4

I tested armory_demo_win64.zip on my job’s PC

Windows 10.0.17134 x64 Home Edition with latest updates
Intel® Core™ i3-2100 CPU @ 3.10GHz
NVIDIA GeForce 8400GS

It didnt run. Windows log:

  <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
  <Provider Name="Application Error" /> 
  <EventID Qualifiers="0">1000</EventID> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>100</Task> 
  <Keywords>0x80000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2018-10-28T22:26:36.576438100Z" /> 
  <EventRecordID>8407</EventRecordID> 
  <Channel>Application</Channel> 
  <Computer>DESKTOP-NAFVDDC</Computer> 
  <Security /> 
  </System>
  <EventData>
  <Data>game.exe</Data> 
  <Data>0.0.0.0</Data> 
  <Data>5b960df9</Data> 
  <Data>unknown</Data> 
  <Data>0.0.0.0</Data> 
  <Data>00000000</Data> 
  <Data>c0000005</Data> 
  <Data>0000000000000000</Data> 
  <Data>31c8</Data> 
  <Data>01d46f0d48a727d9</Data> 
  <Data>C:\Users\User\Desktop\armory_demo\game.exe</Data> 
  <Data>unknown</Data> 
  <Data>c0fde149-3303-4ed7-a8cc-15abb76c86c1</Data> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  </EventData>
  </Event>

Also built armory_templates/celshade (with default preset) on my home laptop

Windows 10.0.17134 x64 Home Edition with latest updates
Intel® Core™ i5-3230M CPU @ 2.60GHz
Intel® HD Graphics 4000 + NVIDIA GeForce GT 740M

And got the same error:

  <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
  <Provider Name="Application Error" /> 
  <EventID Qualifiers="0">1000</EventID> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>100</Task> 
  <Keywords>0x80000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2018-10-29T08:46:00.994355500Z" /> 
  <EventRecordID>125396</EventRecordID> 
  <Channel>Application</Channel> 
  <Computer>DESKTOP-RR8DHVB</Computer> 
  <Security /> 
  </System>
  <EventData>
  <Data>forest.exe</Data> 
  <Data>0.0.0.0</Data> 
  <Data>5bd6c86d</Data> 
  <Data>forest.exe</Data> 
  <Data>0.0.0.0</Data> 
  <Data>5bd6c86d</Data> 
  <Data>c0000005</Data> 
  <Data>0000000000095e79</Data> 
  <Data>8ac</Data> 
  <Data>01d46f63d0ad2e46</Data> 
  <Data>C:\Users\kasim\Desktop\Armory\armory_templates\celshade\build_forest\windows\forest.exe</Data> 
  <Data>C:\Users\kasim\Desktop\Armory\armory_templates\celshade\build_forest\windows\forest.exe</Data> 
  <Data>d15a0bb3-d016-4936-8bd1-ccea22e7806b</Data> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  </EventData>
  </Event>

But every other demo is running 🤷


#5

I decided to investigate what resources it cannot load and ended up in that thread – https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/a28331ae-19a3-4a34-b3ba-1e8fd4430375/missing-apimswincore-dlls (spoiler: not because lack of c++ redistributable).


#6

I built debug x64 version of armory_templates\celshade and ran exe in visual studio debuger sandbox, this is what I got: